NH COLLECTION DOELEN WAAR REMBRANDT, SISSI EN
THE BEATLES SAMENKOMEN

Daterend uit de vijftiende eeuw is het pand van NH Collection Doelen het oudste hotel van Amsterdam. Gelegen aan de Amstel en in het oude centrum van de stad, kent het hotel een rijke en boeiende geschiedenis. Zo schilderde Rembrandt van Rijn in 1642 in opdracht van de Schutterij zijn wereldberoemde ‘De Nachtwacht’, met als doel deze tentoon te stellen in wat toen de Kloveniersdoelen heette. De Rembrandtsuite in het hotel is tot op de dag vandaag een ode aan dit wereldberoemde schilderij, dat ook exact op deze locatie aan de muur heeft gehangen.

Ook Keizerin Elisabeth in Beieren (1837- 1898), beter bekend als Keizerin Sissi, behoorde tot de vaste clientèle van het hotel. Op 6 juni 1964 verbleven The Beatles in het hotel toen zij hun enige concert ooit in Nederland gaven. De beelden van hun boottocht over de Amsterdamse grachten en de duizenden toegestroomde fans gingen de hele wereld over.

NH Collection Doelen telt 81 volledig gerenoveerde kamers in boutique stijl, waarin modern design en traditionele kenmerken hand in hand gaan. Op de begane grond kunnen hotelgasten en bezoekers terecht in de zonovergoten serre met bijbehorende bar met uitzicht over de Amstel voor een drankje.

Dit seizoen heeft NH Collection Doelen een speciaal VIP arrangement samengesteld voor de liefhebbers van Royal Opera House Live In Cinemas. Het bestaat uit 1 of 2 overnachtingen in een tweepersoonskamer incl. welkomstdrankje, ontbijt, 2 kaartjes voor een voorstelling van Royal Opera House Live In Cinemas in De Filmhallen of The Movies, inclusief vervoer er naar toe en weer terug naar het hotel. Dit unieke arrangement voor 2 personen is te boeken via 020-5540601 voor €199 (1 nacht) of €349 (2 nachten), op basis van beschikbaarheid.

Iedere kalendermaand geven we 15 x 2 vrijkaarten weg. Alle deelnemers aan de prijsvragen t/m januari dingen mee naar de de hoofdprijs: een VIP arrangement in NH Collection Amsterdam Doelen voor de nacht van 6 maart in een tweepersoonskamer incl. welkomstdrankje, ontbijt, 2 kaartjes voor de voorstelling Carmen van Royal Opera House Live In Cinemas in De Filmhallen of The Movies, inclusief vervoer er naar toe en weer terug naar het hotel.
Winnaars krijgen in de eerste week van de maand persoonlijk bericht. U kunt ieder maand meedoen. Hier onder de vragen van deze maand. Succes!Wat is de naam van de politiechef in de opera Tosca?
Floria Tosca
Spoletta
Scarpia


In welk jaar creëerde Christopher Wheeldon zijn bewerking van The Winter's Tale?
2004
2014
2017 Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen.

UA-73065327-1